TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

3 jel, hogy fa kerítésed megsérült a tél folyamán

2021.04.09

A fa kerítéseknek a téli hónapok a legmegterhelőbbek. A hideg, az erős szél és a folyamatos nedvesség, amit a hó jelent számukra, elindítja a korhadást és meggyengíti a tartószerkezetet.
Most, hogy lassan beköszönt a tavasz érdemes átnézni a deszkakerítést. Mutatjuk mire figyeljen.

1, A kerítés ferde

Alapvetően mivel a fa természetes anyag, a nedvességtartamától függően a terjedelme és formája is változhat. Előfordulhat, hogy egyes részeken több napfényt kap és ott hamarabb kiszárad, ezáltal egy picit kisebb is lesz. Azonban, ha kerítés ferde, azaz egyik vagy mási irányba dől, az azt mutatja, hogy nagyobb lehet a baj, mert a tartószerkezetnek minden helyzetben tartania kellene, és ha már nem tudja ezt a feladatot ellátni, az azt jelenti, hogy megsérült.

Ezt a jelenséget elsősorban az erős szél és a nagyobb hótömeg általi nyomás okozza.

A legtöbb esetben elég lehet csak az oszlopokat irányba állítani, vagy maximum lecserélni.

2, Korhadt fa

A fa korhadását a nedvesség okozza és sajnos, ahol felüti a fejét, ott szépen lassan tovább is terjed, ezért nagyon fontos, hogy minél előbb lépjünk és cseréljük a korhadásnak indul elemeket. Az új elemeket pedig mindenképpen kezeljük.
Hogy miként ápolja fa kerítését, arról ITT írtunk bővebben.

3, Könnyen mozdítható, billegő kerítés

Előfordul, hogy szemmel nem látható sérülések keletkeztek a kerítésünkben. Sem a táblák, sem az oszlopok nem dőlnek, és korhadásnak sincs semmi jele. A biztonság kedvéért próbáljuk meg a kerítést megmozgatni. Ha könnyen dönthetjük egyik és másik irányba, akkor valószínű, hogy a csavarok kilazultak. Nézzük át az illesztéseket és húzzuk meg vagy szükség esetén cseréljük a csavarokat. Különösen figyeljünk az oszloptartókra. Ha nincs oszloptartónk, hanem az oszlopokat közvetlenül betonoztuk, vagy csak leástuk, akkor sajnos nagy az esély rá, hogy a nem látható helyen, a föld alatt, már korhadt. Ebben az esetben mindenképpen cserére lesz szükség.

Ha Önnek fém kerítése van, olvassa el erről szóló írásunkat!

5 jel, hogy fém kerítését ki kell cserélni

Ha fa kerítést szeretne, vagy felmerülnek Önben további kérdés a fa kerítéssel kapcsolatban, keresse bátran szakértő munkatársunkat, Dudás Attilát:

dudas.attila@keritesrendszerek.hu

+36/20-576-3704